vyhřezlá ploténka a operace - Cvičení podle Dr. Smíška s Aničkou mi pomohlo

Cvičení podle Dr. Smíška s Aničkou mi pomohlo.

Více jak rok jsem se trápila s bolestí. Veškeré způsoby léčby, jak ambulantně, tak při pobytech v nemocnici nepomáhaly.  Ani lázně, předepsané na mé problémy nepomohly, dokonce mne tyto procedury odrovnaly úplně. Ono několikrát denně se svlékat a oblékat a vylézat na lehátka při procedurách je pro člověka s výhřezem ploténky, která dráždí nerv, neskutečná statečnost, dokonce se to, jak víme, někdy ani nepodaří. V lázních jsem pochopila, že veškeré dosavadní léčení je spíše mučení. Ale právě tam mi poradili, že mám zkusit metodu Dr. Smíška.

A tak jsem si „vygooglila“ informace o této metodě a oslovila Aničku. Začala se mnou podle této metody individuálně cvičit. Cvičení mi pomohlo snížit dávky léků-driáků, které dlouhodobě neprospívají játrům a ledvinám. Začala jsem tělo správně používat a cviky pod dohledem Aničky se učila cvičit správně.  Anička to s námi nemá lehké. Mně to šlo ze začátku dost ztuha.

Anička mne měla v parádě jen tři měsíce před operací, ale i to stačilo na to, že po operaci už jsem fit. Sestra v nemocnici se podivovala, jak mohu být tak v pořádku hned první den po zákroku. A tak jsem slovo pacient už zapomněla. Jsem bez bolestí, pokud v zádech něco zazlobí, tak to cvičením s lany srovnám sama doma anebo s Aničkou.

Cvičení s Aničkou mi stále pomáhá. 

Jaroslava

Video s MUDr. Smíškem na téma výhřez meziobratlového disku

p.s. jako vedlejší efekt zdravotního cvičení je zpevnění postavy a menší konfekční velikost :)

Anička