Ladislav - 80 let - vyhřezlá ploténka

V červnu 2007 jsem měl náhle silné bolesti do levé nohy. V srpnu 2007 jsem byla na 2 týdny hospitalizován, kde jsem ležel na kapačkách a dostával injekce proti silným bolestem. Nemohl jsem se hýbat. Nemohl jsem se starat o naši zahrádku. Byl jsem z toho nešťastný. Bylo mi tehdy 72 let.


Ani po návratu z nemocnice to nebylo o moc lepší. Pan doktor mi při propuštění řekl, že mám vyhřezlou ploténku, výrůstky a že je to již v takovém stavu, že to lepší nebude, že s tím musím naučit žít. Hrůza! Žádná naděje na zlepšení, maximálně za čas zas kapačky a injekce. Brrr...


Když jsem ale viděl, jak Annelie pomohla reflexní terapie, tak jsem se rozhodl, že to také zkusím. Začali jsme v říjnu 2007 s pravidelnou terapií. V mezidobí bylo vzájemné každodenní promačkávání bodů na chodidlech s mojí ženou. Nemohl jsem se ohnout, takže to jinak nešlo. Pustil jsem se také do detoxikace, dostal jsem bylinky na játra. Můj stav se pomalu postupně zlepšoval tak, že v únoru 2008 (po čtyřech měsích od zahájení terapie) jsem mohl vysadit prášky na bolesti a mohl jsem se opět hýbat a z jara začít zase vesele zahradničit na naší zahrádce. Huráá!


Už jsem věděl, že když mne začnou pobolívat záda, tak kde si to mám na chodidlech promačkat. Moc mi to pomohlo. Děkuji Andulce!


Poslední dva roky už nezahradničím, už zahrádku nemáme, přenechali jsme to mladším, ale díky reflexce jsem mohl zahradničit i ještě dlouho poté, co mi bylo řečeno, že lepší už to nebude. A bylo to lepší..... Teď si užívám zaslouženého důchodu.